Logget på som:
filler@godaddy.com
Logget på som:
filler@godaddy.com
Tilsett tørket sopp i teen (hel eller i pulverform) og la den trekke i 5-15 minutter.
Vi kan anbefale å blande dem med annen te.
Skjær den tørkede soppen i små biter eller pulver og tilsett den i måltidet (best 5-10 minutter før du er ferdig med å lage mat).
For eksempel i havregrøten til frokost eller suppen til middag.
Rehydreres med varmt vann i 30 minutter i en tildekket bolle.
Resterende vann kan brukes til buljong eller suppebase.
Rehydrert sopp kan stekes i panne eller stekes i ovnen.
4 porsjoner
- 200-250 gram fersk shiitake
- 8 egg
- 0,5 dl vann
- 2 spiseskjeer tamari/soyasaus
- En halv liten løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl cashewnøtter eller peanøtter
- 2 dl revet cheddarost
- Salt og pepper etter smak
Pisk sammen egg og vann i en tilstrekkelig stor bolle. Skjær soppen i ønskelige biter, og stek sammen med tamari i matolje. Når vannet fra soppen har fordampet, tilsett grovhakket løk og finhakket hvitløk. Etter ett minutt, tilsett nøttene, salt og pepper.
Smelt et tynt lag olje og/eller smør i en medium stor stekepanne, og stek eggemiksen i ett minutt. Strø først over cheddarosten, deretter soppmiksen. Brett over omeletten og stek videre i 2-3 minutter, eller til den har en ønskelig konsistens.
Et lite glass
- 2 dl honning
- 10-15 gram tørket piggsvinsopp
Ha honningen i et rent glass og legg det i midten av en skål eller gryte. Hell varmt vann i skåla/gryta. Unngå kokende vann, og pass på at vannet ikke går over toppen av glasset.
Knus opp tørket piggsvinsopp i morter og pistill, eventuelt i en krydderblender. Bruk et dørslag/trådsil for å luke vekk større biter. Når honningen begynner å bli mer flytende, tilsett pulveret av den tørkede soppen og rør godt rundt med en spisepinne eller tilsvarende. Ha på lokk og legg glasset i kjøleskapet.
4 porsjoner
- 15 gram tørket shiitake
(eller 120-150 gram fersk shiitake)
- 4,5 dl vann
- 1 teskje soyasaus
- 2 spiseskjeer miso
- 0,4 kg tofu eller tempeh, grovhakket
- ca. 1 dl hakket løk
Skjær opp eller knus tørket sopp og bløtlegg i 4,5 dl vann i 15 minutter. Spar vannet/buljongen til senere. Bløtlegg soppen i ytterlige 20 minutter med nytt vann, og tilsett deretter buljongen. Kok opp og tilsett resten av ingrediensene. Når suppa har begynt å koke igjen, skru ned varmen og la småkoke i 5 minutter.
4 porsjoner
- 300 gram fersk piggsvinsopp
- 2 dl basmatiris
- ¼ teskje gurkemeie
- 2 teskjeer salt
- 50 gram matolje
- 5 fedd hvitløk
- 5 gram fersk ingefær
- 200 gram løk
- 200 gram tomater
- 30 gram ghee (klaret smør)
- 30 gram kokosmelk
- 1 spiseskje chilikrydder
- ½ teskje garam masala eller en annen indisk kryddermiks
- ½ teskje spisskumen
- ½ teskje sort pepper
- Fersk koriander
Skjær opp piggsvinsoppen i skiver med 1-1,5 cm tykkelse. Bland sammen salt og gurkemeie, og strø over på begge sidene av soppen. La krydderet trekke inn i 10 minutter mens du begynner å tilberede risen i en kjele – bruk 4 dl vann med en klype salt. Skyll gjerne risen først.
Varm opp en stekepanne med 50 gram matolje som tåler høy varme, og stek den marinerte piggsvinsoppen på begge sider til du får en gyldenbrun farge. Legg soppen på et fat til senere bruk.
Ha hvitløk, løk, tomater og ingefær i en blender/hurtigmikser. Tilsett blandingen i stekepannen sammen med ghee og stek i 5 minutter, deretter chilipulver, garam masala, sort pepper og en liten klype salt for ytterlige 5 minutter. Hell i kokosmelken og stek i 3 minutter før du legger de ferdigstekte skivene med piggsvinsopp i stekepannen. Dekk soppen med curryen og stek i 2 minutter. Server med ris og bruk opprevet/hakket fersk koriander som garnityr.
Copyright © 2024 Tromsopp AS - Med enerett.
Drevet av GoDaddy